Zabavna strana energetske efikasnosti

Slika govori koliko 1000 reči, a dela više od svega toga zajedno. Da bismo na delu pokazali našu privrženost ideji energetske efikasnosti, letos smo vozni park obnovili sa 4 Toyote Prius, a u četvrtak 8. decembra 2011. smo za tridesetak klijenata i partnera organizovali test vožnju i obuku u štedljivoj, bezbednoj i terenskoj vožnji na poligonu NAVAK, u u saradnji sa Toyota Srbija i Centrom NAVAK.

 

 

Osim mogućnosti da predstavimo model finansiranja unapređenja energetske efikasnosti sa grantom, što ga čini izuzetno povoljnim, ovo je bila i prilika da nekim od klijenata direktno predočimo naša nastojanja da unapredimo razumevanje i prihvatanje koncepta energetske efikasnosti u opuštenom, informativnom i iznad svega zabavnom ambijentu.

Nakon teorijskih predavanja o hibridnom pogonu i elementima aktivne i pasivne bezbednosti u vozilima, program je obuhvatio i probe u simulatorima prevrtanja i čeonog sudara, a zatim i vožnju, korišćenjem vozila Toyota Prius, Toyota Land Cruiser, Toyota Hilux i Toyota Auris, na kružnoj stazi i terenskom poligonu Centra NAVAK u Subotištu.

 

 

 

„ProCredit banka nastoji da svojim kreditnim aktivnostima, ali i akcijama i promotivnim aktivnostima istakne ekonomski razvoj koji je ekološki održiv u najvećoj mogućoj meri. U skladu sa tim, kreirali smo posebno povoljne mogućnosti finansiranja energetski efikasnih vozila, ali i organizovali ovaj događaj. Verujem će, u vremenu pred nama, i to doprineti, koliko unapređenju energetske efikasnosti, toliko i promociji svesti o njenom značaju“ – istakao je Vojislav Ignjatov u obraćanju prisutnima na otvaranju događaja.