Internet
Bankarstvo

Ulogujte se

Press centar - Saopštenja za javnost

ProCredit Holding "izašao" na Frankfurtsku berzu

ProCredit Holding "izašao" na Frankfurtsku berzu

Petak, 06.01.2017.
Od 22. decembra 2016. godine, ProCredit Holding AG & Co. KGaA (ProCredit Holding), holding kompanija međunarodne ProCredit grupe banaka, nalazi se na listingu regulisanog tržišta (tzv. "Prime Standard") Frankfurtske berze (Frankfurter Wertpapierbörse) u Nemačkoj. Time je obeležena još jedna prekretnica u uspešnom razvoju ProCredit-a od njenog osnivanja kao bankarske grupe 2003. godine.
Poslovni optimizam u Srbiji ohrabruje

Poslovni optimizam u Srbiji ohrabruje

Utorak, 13.12.2016.
Beograd, 13. decembar 2016. godine – Poslovni i investicioni optimizam sa kojim mala i srednja preduzeća u Srbiji, a naročito privrednici koji sarađuju sa Nemačkom, dočekuju novu 2017. godinu je na veoma dobrom i ohrabrujućem nivou, pokazali su rezultati istraživanja - ProOptimist indeks, koji ProCredit banka realizuje u saradnji sa istraživačkom agencijom GFK.

 

Povećana tri rejtinga ProCredit banke AD

Četvrtak, 08.12.2016.
Beograd, 08. decembar 2016. – Ove godine povećana tri rejtinga ProCredit banke AD Beograd strane rejting agencije Fič Rejtings (Fitch Ratings). 
 
 
Kako razviti posao uz uštedu energije

Kako razviti posao uz uštedu energije

Sreda, 16.11.2016.
U želji da što većem broju domaćih privrednika ukaže na važnost investiranja u energetski efikasna rešenja, ProCredit banka organizovala je u beogradskom hotelu „Hyatt“ seminar pod nazivom „Štedite energiju, smanjite troškove, razvijajte posao“.
 
Ideja ovog seminara, koji je ProCredit banka organizovala u saradnji sa GGF fondom (Green for Growth Fund), kao i svojim poslovnim partnerima iz CEEFOR-a, preduzeća Viessmann, kompanije Blagojević i kompanije Saint-Gobain Weber, bila je da se domaćim privrednicima kroz konkretne primere pokaže šta su i koliki su benefiti investiranja u energetski efikasna rešenja, kao i koliko se takve investicije u Srbiji isplate. 
Automobili na struju ProCredit banke

Automobili na struju ProCredit banke

Utorak, 18.10.2016.

Potvrđujući svoju maksimalnu posvećenost očuvanju i zaštiti sredine u kojoj živimo, ali i investicijama u energetski efikasna rešenja, ProCredit banka je obogatila svoj vozni park sa sedam novih automobila koji rade isključivo na struju.

 

Održana druga po redu ProAkcija na Adi Ciganliji

Održana druga po redu ProAkcija na Adi Ciganliji

Ponedeljak, 11.07.2016.

Još jednu godinu uspešnog poslovanja u Srbiji ProCredit banka je obeležila organizovanjem manifestacije „ProAkcija“, koja je na beogradskoj Adi Ciganliji okupila više od 3 hiljade posetilaca. Pored zanimljivih radionica posvećenih edukaciji, ekologiji i digitalnom bankarstvu, ovaj jedinstveni porodični događaj ponudio je zanimljiv sadržaj i za najmlađe posetioce, koje je svojim nastupom obradovao dečiji hor Čarolija, dok su ljubitelji tradicionalnog zvuka trube uživali u spektakularnom koncertu Dejan Petrović Big Benda uz najpoznatije domaće i strane hitove od Partibrejkersa do Elvis Prislija. Posetiocima su predstavljeni i prvi električni automobili u Srbiji koje ProCredit banka koristi za potrebe svog transporta, a za sam kraj organizovan je i muzički vatromet.

 

Moderno bankarstvo za brži razvoj biznisa

Utorak, 31.05.2016.

ProCredit banka je početkom maja u Solunu priredila prvi i do sada najveći susret privrednika iz regiona, B2B događaj, okupivši više od 600 vlasnika malih i srednjih preduzeća iz zemalja u regionu – sa područja Balkana i Istočne Evrope. U želji da proširi mogućnosti za razvoj malog biznisa u godini preduzetništva, ProCredit je ovim događajem otvorio novo poglavlje u kreiranju poslovnih mogućnosti za svoje klijente i za umrežavanje privrednika.  Banka je omogućila sistemsko organizovanje sastanaka gde su firme povezivane po tipu delatnosti, tako da je svaki učesnik imao priliku da se sastane sa potencijalnim partnerom, gde je samo taj dan u proseku održano 7 sastanaka po preduzeću. 

ProCredit grupa okupila predstavnike malih i srednjih preduzeća iz Jugoistočne Evrope

ProCredit grupa okupila predstavnike malih i srednjih preduzeća iz Jugoistočne Evrope

Utorak, 10.05.2016.

Umrežavanje privrednika i njihova čvršća saradnja može da ojača ekonomski potencijal regiona, zaključeno je na poslovnom skupu „Business to business“ (B2B) koji je organizovala ProCredit grupa. Do sada najvećem B2B godađaju, koji prati dobru praksu prethodno održanih poslovnih B2B sastanaka u Srbiji, Makedoniji i Albaniji. Ovom događaju u Solunu prisustvovalo je više od 600 vlasnika malih i srednjih preduzeća iz Srbije i regiona, kojima su predstavljene i nove mogućnosti podrške poslovanju koje ova bankarska grupacija nudi. Poslovni ljudi iz oblasti proizvodnje, poljoprivrede, usluga, kao i brojne izvozno orijentisane firme bili su u prilici da održe seriju sastanaka sa potencijalnim poslovnim partnerima iz zemalja u okruženju, kao i da razmene mišljenja sa vodećim ljudima ProCredit Holdinga, većinskog vlasnika svih ProCredit banaka u zemljama regiona. 

ProCredit banka otvorila još jednu ekspozituru u Novom Sadu  koja radi NON-STOP

ProCredit banka otvorila još jednu ekspozituru u Novom Sadu koja radi NON-STOP

Utorak, 01.03.2016.

Novi Sad je dobio ekspozituru u centru grada, koja radi non-stop. U pitanju je nova ekspozitura ProCredit banke, u ulici Modene, koja sadrži  Zonu 24/7 za samouslužno bankarstvo u okviru koje će klijenti  moći da koriste bankarske usluge u bilo koje doba dana ili noći.

EIF i ProCredit grupa potpisali sporazum o finansiranju inovativnih preduzeća u sedam  zemalja

EIF i ProCredit grupa potpisali sporazum o finansiranju inovativnih preduzeća u sedam zemalja

Četvrtak, 28.01.2016.

Evropski investicioni fond (EIF) i ProCredit grupa su potpisali sporazum kojim će povećati kreditiranje inovativnih malih i srednjih preduzeća (MSP), kao i malih preduzeća sa srednjom tržišnom kapitalizacijom kroz InnovFin - EU  finansijski fond za inovatore, inicijativu koju podržava Evropska komisija. 

Novi sporazum omogućava ProCredit grupi da finansira inovativna preduzeća iz ukupnog budžeta od 250 miliona evra, preko ProCredit banaka u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Makedoniji, Moldaviji, Rumuniji i Srbiji. Prednost za ove banke leži u mogućnosti korišćenja garancije, koju im obezbeđuje EIF, a koju podržava Horizont 2020 - Okvirni program EU za istraživanje i inovacije.  Ovo je prvi sveobuhvatni garantni potpis InnovFin SME-a, koji pokriva ove države i omogućava  pomenutim ProCredit bankama da ponude inovativnim preduzećima dodatno kreditiranje po povoljnim uslovima.

 


<< < 1 2 3 4 > >>