Internet
Bankarstvo

Ulogujte se

Press centar - Saopštenja za javnost

 

ProCredit grupa u prvoj polovini 2018. ostvarila snažan rast kreditnog portfolija od 8,9%

Četvrtak, 16.08.2018.

Pozicionirana kao tzv. glavna banka (Hausbank) za mala i srednja preduzeća (MSP), ProCredit grupa je ostvarila rast bruto kreditnog portfolija od 8,9%, odnosno 350 miliona evra, u prvoj polovini 2018. godine, čime je ukupni portfolio porastao na iznos od 4,3 milijarde evra (31. decembar 2017: 3,9 milijardi evra). 

Sve veće interesovanje nemačkih kompanija za saradnju sa dobavljačima iz zemalja Zapadnog Balkana

Sve veće interesovanje nemačkih kompanija za saradnju sa dobavljačima iz zemalja Zapadnog Balkana

Sreda, 27.06.2018.

U okviru manifestacije pod nazivom „4. inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana“, koja je održana sredinom juna ove godine u Frankfurtu, uz podršku i partnerstvo sa ProCredit Holdingom, realizovano je više od 500 sastanaka između kupaca iz Nemačke i potencijalnih dobavljača iz zemalja Zapadnog Balkana.  

ProCredit banka na Sajmu poljoprivrede finansira kupovinu najmoćnije  poljoprivredne mehanizacije

ProCredit banka na Sajmu poljoprivrede finansira kupovinu najmoćnije poljoprivredne mehanizacije

Utorak, 15.05.2018.

Beograd, 15. maj 2018. godine – Već tokom prvog dana na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, predstavnici ProCredit banke su primili zahteve za dobijanje kredita i finansiranje poljoprivredne mehanizacije u vrednosti većoj od 1,2 miliona evra. 

Samo neke od najvećih mašina, čiju će nabavku tokom ovogodišnjeg sajma finansirati ProCredit banka, su i gorostasi kombajn francuskog proizvođača „BOURGOIN B410“, čija cena premašuje 350.000 evra, zatim „NEW HOLLAND“ kombajn serije CX5.90, kao i veći broj moćnih traktora „DEUTZ FAHR”, „NEW HOLLAND“ i „JOHN DEERE”. 
ProCredit banke ostvarile veliki rast u 2017. godini

ProCredit banke ostvarile veliki rast u 2017. godini

Četvrtak, 12.04.2018.

ProCredit Holding AG & Co. KgaA, kao matična kompanija ProCredit grupe banaka, zabeležio je izuzetne poslovne rezultate u 2017. godini, dok su ProCredit banke ostvarile rast od čak 18 odsto u kreditiranju malih i srednjih preduzeća (MSP) i to u svom ključnom segmentu - biznis kreditima preko 30.000 EUR (2016: 13%).

ProCredit banka spremna za isplatu subvencionisanih agro kredita

ProCredit banka spremna za isplatu subvencionisanih agro kredita

Četvrtak, 22.03.2018.

Svi poljoprivrednici u Srbiji koji planiraju da i ove godine, uz subvencionisane kredite države, nastave sa ulaganjima u svoju proizvodnju, svoje zahteve za dobijanje ovih povoljnih pozajmica već sada mogu da predaju u svim ekspoziturama ProCredit banke, kao i da neophodna finansijska sredstva dobiju u izuzetno kratkom roku.

ProCredit Holding: Uspešno plasiranje povećanja novčanog kapitala

ProCredit Holding: Uspešno plasiranje povećanja novčanog kapitala

Petak, 02.02.2018.

ProCredit Holding AG & Co. KGaA, kao matična kompanija ProCredit grupe, uspešno je obavila dokapitalizaciju odobrenu 1. februara 2018. godine. Emitovano je 5.354.408 novih akcija po ceni od 11,40 EUR, što će ProCreditu doneti bruto dobit od oko 61 milion evra.

Privrednici u Srbiji optimističniji ove godine

Privrednici u Srbiji optimističniji ove godine

Četvrtak, 25.01.2018.

Rezultati istraživanja, koje je ProCredit banka u saradnji sa istraživačkom agencijom GfK sprovela među malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima u Srbiji, pokazuju da indeks poslovnog optimizma za 2018. godinu iznosi 54,4 odsto što znači da domaći privrednici u većem procentu imaju pozitivna očekivanja od ove godine. 

SLOBODNA ŠTEDNJA U SRBIJI DUPLO VEĆA od gotovinskih i potrošačkih kredita zajedno

SLOBODNA ŠTEDNJA U SRBIJI DUPLO VEĆA od gotovinskih i potrošačkih kredita zajedno

Četvrtak, 18.01.2018.

Devizna štednja po viđenju je jedna od retkih bankarskih usluga u Srbiji koja je tokom protekle dve godine zabeležile rast od preko 50 odsto, pa je iznos ove štednje danas u našoj zemlji gotovo duplo veći od vrednosti svih gotovinskih i potrošačkih kredita zajedno i premašuje 5,3 milijarde evra.

Veliki podsticaj ovom trendu pružili su upravo novi modeli štednje u ProCredit banci, a naročito Flex štednja ProCredit banke uz atraktivnu kamatnu stopu od jedan odsto i veliku fleksibilnost, zbog čega upravo ova štednja u poslednje vreme nailazi na ogromno interesovanje građana.   

Jači fokus ProCredit banke na domaću privredu i štednju građana

Jači fokus ProCredit banke na domaću privredu i štednju građana

Ponedeljak, 15.01.2018.

ProCredit banka je krajem decembra 2017. godine potpisala Ugovor o ustupanju dela svog kreditnog portfolija sa Banka Intesa ad Beograd, kojim je ovoj banci ustupljeno svega 4 odsto ukupnog iznosa kredita koje ProCredit banka danas ima u otplati, odnosno oko 35 miliona evra kredita.

 

Agencija Fič Rejtings povećala rejtinge ProCredit banke u Srbiji

Četvrtak, 21.12.2017.

Varšava / London, 21. decembar 2017. godine - Rejting agencija Fič Rejtings (Fitch Ratings) povećala je rejting dugoročnog zaduživanja u stranoj valuti ProCredit banke sa 'BB-' na 'BB+'. Istovremeno, povećan je i rejting dugoročnog zaduživanja ProCredit banke u lokalnoj valuti sa ’BB’ na ’BB+’.<< < 1 2 3 4 > >>